Datum: 02-10-2015 - 03-10-2015
Tijd: 20:00 uur - 02:00 uur
Locatie: Soos Plock
Entree: gratis


Hoogtijd voor een HerfstBock!

pack-bockbier

 

Eindelijk is het zover!

 

Om afscheid te nemen van de zomer gaan we met z’n allen het Bockbier aanslaan!

 

Dus voor wie weer zin hebben in een heerlijk koud bockbiertje… Vanavond zijn ze voor de helft van de prijs!

Jaaa, je leest het goed. Voor dit heerlijke koude HertogJan BockBier van de tap betaal je vrijdag geen € 3,50, maar slechts € 1,75!

Op vrijdag is de Jupiler en fris ook nog steeds voor de helft van de prijs. Voor een flesje Jupiler of glaasje fris betaal je slecht € 1,-!

En alsof dat nog niet genoeg is krijg je van Plock de allereerste GRATIS als je voor 22:00 uur binnen bent!!

 

Wat maakt Hertog Jan Bockbier zo bijzonder?

Natuurlijk moet je ‘m proeven. Maar als we de smaak moeten omschrijven, dan heeft Hertog Jan Bockbier een uitgesproken volle en romige smaak waarin een vleugje karamel valt te ontdekken. De kleur is robijnrood en het alcoholpercentage 6,5%. Drink ‘m op een temperatuur tussen de 10 en 12 graden.

 

Mooier met de jaren.

Hertog Jan Bockbier, ook mooi om te bewaren.

Hertog Jan Bockbier heeft een jaartal. Waarom? Omdat je Hertog Jan Bockbier kunt bewaren. Na een tijdje krijgt het bier een zachte smaak die doet denken aan een mooie Madeira port. Sommige Hertog Jan-cafés schenken gerijpt Hertog Jan Bockbier. Je kan het natuurlijk ook thuis bewaren.

Waar komt de naam Bockbier vandaan?

Waar Bockbier vandaan komt en hoe het in Nederland kwam.

Waar komt de naam Bo(c)kbier vandaan? Hierover bestaan meerdere verhalen. Eén daarvan begint bij Willem de vijfde, Hertog van Beieren. Net zoals zijn onderdanen hield hij van bier. Als machtig vorst wilde hij dat aan zijn hof het allerlekkerste bier werd geschonken. In die tijd was dat het bier uit de bekende bierstad Einbeck te Nedersaksen. Dit bier was in de wijde omtrek beroemd en werd beschouwd als een bijzonder luxeartikel. Zelfs Maarten Luther sprak de woorden: “Der beste Trank, den einer kennt, der wird Einbecker Bier genennt”.

sfeer-bockbier-perfectserveWillem V liet het kostbare goedje jarenlang naar zijn stad München halen. Tot het importeren van het Einbecker bier zelfs hem door de hoge accijnzen te duur werd.

Hij gebood de brouwers van zijn eigen Münchener Hofbräuhaus Einbecker bier te brouwen. Ze slaagden er niet in. Dus haalde hij één van de brouwers uit Einbeck, Elias Pilcher, naar de hofbrouwerij in München. Hem lukte het wél om een bier ‘nach Einbecker Art’ te brouwen. Nu kon men in München echt Einbecker bier drinken. Men kon de naam ‘Einbecker’ er maar moeilijk uitspreken. In het lokale dialect veranderde dit al snel in ‘Ainpöckisch’ en aan de toog riep men hard ‘Ainpöck bitte!’. Nog even en het werd ‘ein Bock!’ wat het sindsdien is gebleven.

Meer informatie op www.hertogjan.nl


Reacties:

Er kunnen geen reacties op dit bericht geplaatst worden.